24 май 2024г.

Днес отбелязваме един от най-светлите празници в нашия национален календар – Деня на светите братя Кирил и Методий, създателите на славянската писменост. Този ден е особено важен за нас като образователна институция, тъй като ние сме посветени на продължаване на тяхното дело, като вдъхновяваме нашите ученици да ценят знанието, културата и образованието.

В НЧ „Светлина“, те изнесоха вълнуваща програма, включваща всичко от песни, танци и стихчета, до мажоретно представяне и солови изпълнения. Танцовите състави към читалището също бяха част от множеството таланти, които нашите дечица споделиха с публиката, пълнеща залата. Празненството приключи с награждаване на най-силно изявените през годината в дисциплини „Наука“ и „Изкуства“. На вратлетата на 7те ученици от 1, 2 „А“ и „Б“ клас, които се класираха и представиха отлично в Националното състезание на СБНУ, заблестяха златни и сребърни медали.

Нека Денят на светите братя Кирил и Методий ни напомни за важността на образованието и колко е съкровено да ценим и пазим нашето културно наследство. Нека това бъде ден на празнуване, но също така и ден на размисъл върху пътя, който трябва да извървим заед но, за да гарантираме, че бъдещите поколения ще наследят свят, изпълнен с възможности и напредък.

Честит празник на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *