Откриване на физкултурен салон 11.06.2024г.

Настъпи моментът да открием нашия чисто нов физкултурен салон! Дълго време бяхме свидетели на тихите игри, които  през студените месеци лишаваха децата от шанс да изявят своите спортни таланти. Предприехме множество действия и неимоверни усилия. Ето ни тук,5 години по-късно, със съдействието и помощта на целия колектив, на родителите, на жителите и не на последно място на община „Марица“, с огромна радост прекрачваме прага на този салон-нашата осъществена мечта.

Гостите бяха приветствани от галещия ухото звук на гайда и много приповдигнато настроение. Началото на събитието бе поставено с химна на Република България, изпълнен на живо от Божидар Йосифов от 7 клас и Ивайла Славчева и Йоана Тодорова от 4 „а“ клас. Последва водосвет от отец Георги. Слово изнесоха г-н Богданов, учител по ФВС в ОУ „Св. Климент Охридски“, директора на училището, г-н Петър Славков, кмет на с. Скутаре, г-жа Катя Тодорова и кмета на община „Марица“. По стар обичай, лентата за влизане в салона бе срязана, а празникът продължи в новопридобитата зала. Видяхме демонстрация по карате от спортен клуб „Феникс“, изпълнение на тъпан и гайда от нашите ученици Иван Йорданов и Стилиан Йорданов от 6 клас, съпроводени от соло ръченица на Йоана Тодорова от 4 „а“ клас. Чухме изпълнение на „Хубава си,моя горо“ от Божидар Йосифов от 7 клас, както и няколко изпълнения на вокална група „Климентини“ към ОУ „Св. Климент Охридски“. За финал, всички гости и участници се почерпиха с питка, торта и напитки, и се хванаха на весело хоро!

Сърдечно благодарим на всички за участието в организацията, но най-вече на кмета на село Скутаре, г-жа Тодорова и нейния екип, за неотлъчната помощ и съдействие, които ни оказаха в организацията на този хубав празник.

Нека този нов физкултурен салон бъде център за приятелства, постижения и спомени. Нека вдъхнови нашите ученици да достигнат нови висоти, както в спорта, така и в живота. И нека ни напомня, че успехът не се измерва само с академични резултати, но и със степента, в която сме готови да излезем извън зоните си на комфорт и да прегърнем предизвикателствата пред нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *