Състезания на СБНУ

През учебната 2023/2024 г. за седемнадесета поредна година се проведе Национално финално състезание на Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ за ученици І – ІV клас. Организатори са Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ и Синдикат на българските учители /СБУ/. Голям брой от нашите ученици от І – ІV клас взеха участие. Имаше представители на всеки клас и паралелка във всички състезания: “Аз рисувам”, “Аз и знанието”, “Аз, природата и светът”, “Аз и числата”, “Аз общувам с Европа” и “Аз и буквите”.

Резултатите на малчуганите бяха отлични, което си пролича със седемте ни класирани на Национално финално състезание ученици- условието за което беше, да са получили максимален брой точки в поне две от проведените състезания. Успеха им, обаче, не спира до тук. На самото Национално финално състезание имахме цели трима от седем участници, които отново показаха резултат от пълен брой точки- 50, а именно: Марияна Ванева и Наско Илиев от първи клас, и Тара Абделгани от 2 „а“ клас. Останалите финалисти се разминаха със златните медали съвсем за малко, със следните резултати:

Дианна Добрева-1 клас-49т.

Георги Николов- 2 „а“ клас- 49т.

Димитър Атанасов- 2 „б“ клас- 44т.

Стоян Петров- 2 „б“ клас- 46т.

За огромно съжаление, Ния Цвяткова от 1 клас успя да се класира на Национално финално състезание, но, поради здравословни причини, не можа да покаже знанията си и да грабне силно заслужения медал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *