„Лъвски скок“- 17.02.2023г.

Днес, в ОУ „Св. Климент Охридски“, се проведе спортно състезание „Лъвски скок“, организирано по повод 150 години от гибелта на Апостола на Свободата- Васил Левски. Учениците се представиха в две възрастови групи, I-IV клас и V-VII клас. Във всяка възрастова група бяха отличени с грамота 3 най-добри резултата при момичетата и 3 най-добри резултата при момчетата.

Най-дългият „Лъвски“ скок при момичетата,цели 200см, бе постижение на Никита Дюзова от V клас, която получи купа за първо място. При момчетата купата грабна Илия Младенов от VII клас, с рекордните 230см.

Ученичките от втори клас, с огромно желание изразиха своята почит, с изпълнението си на песента „Апостоле“, преди началото на награждаването.

Благодарим на всички ученици за ентусиазма, с който участваха в състезанието, почитайки паметта на една от най-значимите фигури в българската история- Васил Левски.

Прекланяме се пред подвига, героизма и саможертвата на Апостола, който извървя пътя на безсмъртието от Карлово до Софийската Голгота, оставяйки след себе си величието на една възвишена кауза за свобода, независимост и „Свята и чиста република“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *