22 април отбелязваме Световния ден на Земята

Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея.

За първи път инициативата се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът се обявява за международен, а от 1993 г. се отбелязва и в България. Целта е на този ден, хора от цял свят да се обединят в една обща кауза  „Защита на околната среда“.

И тази година в нашето училище се отбеляза Деня на Земята. Малките ученици от I до IV клас се включиха като посадиха цветя в саксии, които са изработени от естествени материали, 100% биоразградими, за да могат да се разлагат сами, с помощта на микроорганизми и бактерии, обогатявайки почвата. По този начин те дадоха своя принос в озеленяването и предпазването на околната среда от вредни вещества.


В дейностите по Занимания по интереси в ЦОУД III клас, се излъчи презентация на тема Деня на земята.

ГЦОУД II-IV клас пък изработиха голямо табло с послание „Да помогнем на природата“

Табло с призиви към всички нас – Как да се грижим за природата, изработи Тодор Илиев от IV клас.
Събраните капачки, само за няколко месеца с голямо желание и ентусиазъм, днес учениците предадоха за благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“
Учениците от II клас изработиха цветя от найлонови торбички.

Участие взеха и ученици с рисунки, посветени на природата.
И на края на учебния ден, директорът на училището, г-н Славков се включи в инициативата като лично окоси тревните площи в училищния двор.

Всяка прекарана минута на Земята, на нас и на всички същества ни дава правото да я наречем наш дом.
Всекидневното осъзнаване на собственото поведение към природата е истинската първа крачка към сближаването и грижата за Земята.

Да пазим Природата и да се грижим за нея! – е посланието на Нашите ученици към всички Вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *